Vragen / hulp etc

tumblr_no19w1cYlu1uthuujo1_500

Heb je vragen of hulp nodig, plaats je vraag of hulpvraag hier onder.

 

Advertenties

3 gedachtes over “Vragen / hulp etc

 1. Mijn kind heeft partner die narcist is en soms geweld gebruikt ik mag mij niet moeien om problemen te vermijden maar hij gebruikt soms geweld en ik kan nergens terecht om aan te geven wat als het eens fataal is en ik mijn dochter kwijt ben?

  Like

  • Geachte bezorgde moeder, dit zijn van die dingen die het ergste zijn die een ouder kan overkomen.
   Uw bezorgdheid is terecht. Hopelijk zijn er nog geen kinderen bij betrokken want dan is het leven helemaal zwaar voor zowel uw dochter als de kinderen.
   Uw dochter kan zelf besluiten om te vertrekken bv, maar of zij uit zijn klauwen komt is nog maar de vraag want dat is niet gemakkelijk bij narcisten helaas.
   Soms blijven mensen omgang hebben met de narcist, omdat er kinderen zijn, ten koste van zichzelf en zo missen zij jaren van hun leven in opoffering, omdat het niet anders kan en dit in belang van de kinderen en voor hun eigen welzijn is.
   U begrijpt wel wat ik bedoel, neem ik aan.
   U zou zelf contact kunnen opnemen met bv maatschappelijk werk en uw zorgen eens bespreken daar, of op zoek gaan naar een therapeut die verstand heeft van narcisme (erg belangrijk!!! Zonder narcistisch kenmerk kan men de foute oplossingen aanbieden die juist averechts kunnen werken) En daar eens wat informatie inwinnen over uw rol in dit geheel en wat wel of niet verstandig is om te zeggen. En wat de mogelijkheden zijn voor uw dochter.
   Helaas kan ik niet zeggen dat uw angst niet terecht is, want dat is het wel.

   U kunt ook contact opnemen met de stichting korrelatie voor informatie inwinning.
   http://www.korrelatie.nl/

   U kunt hier bv hulp vragen
   http://www.slachtofferwijzer.nl/geweld/huiselijk-geweld
   http://narcismeinrelaties.nl/kennisbank-narcisme-In-relaties/herstellen-van-narcisme-in-relaties/valkuil-vinden-hulp-narcistische-therapeut/
   Daar vind u ook enorm veel informatie over narcisme en de partners etc.
   En hier vindt u idem tips over wat te doen
   https://www.exitnarcist.nl/urgent/

   Het wil niet zeggen dat alle narcisten gevaarlijk zullen zijn, maar dreigementen en agressie is al genoeg, om angst te hebben voor uw dochters leven!
   Misschien kunt u de politie dit ook al melden, dan staat de melding al vast op papier, dan weten ze in elk geval dat er iets gaande is.
   Ik wens u veel sterkte toe en ook voor uw dochter hoop ik dat er inzicht komt en dat zij loskomt van de narcist, en dat dit zonder kleerscheuren zal gaan!!!
   Soms valt het allemaal mee, maar je moet soms een spel spelen met de narcist. Dat wat hij wil zg accepteren en toch je eigen plan trekken.

   Like

  • Misschien kun je je dochter duidelijk maken wat Narcisme in een relatie voor gevolgen kan hebben en dat ze uit deze relatie moet stappen. Vraag eventueel hulp via b.v. de huisarts. Omdat er nog weinig bekend is over (Verborgen) Narcisme is er een actie gestart “Narcisme nader bekeken voor slachtoffers”- petitie.nl. Deze petitie kun je tekenen. Voor betere herkenning en erkenning van Narcisme in de hulpverlening, rechtspraak en onderwijs Het is de bedoeling om deze petitie in april 2018 aan te bieden aan de Tweede kamer.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s